Resultaten 1 t/m 9 van 9

Onderwerp: Bov Hks werkt niet meer

  1. #1
    Member Beginner
    Registratie
    Jun 2016
    Locatie
    Geleen
    Berichten
    39

    Standaard Bov Hks werkt niet meer

    Hallo

    Ik heb een Hks (echt of nep weet ik niet) bov op m'n r33 gtst.
    Altijd mooi gewerkt, tot vandaag
    Vanuit het niets deed hij het niet meer.

    Heeft geen stelveer
    Klep werkt gewoon als je hem induwd.
    Vacuüm slang werkt en geen lekkage (gaslek spray alles langs gelopen en remreiniger)
    Als ik de vacuüm leiding aanzuig verliest deze geen druk.

    Nu heb ik deze los gehaald en bij een vriend oo vacuüm aangesloten.
    Daar ging de klep wel open, maar minimaal en hij had geen turbodruk want daar is die niet op aangesloten.

    Had hem uit een gehaald maar zag niks geks eraan.

    Nu denk ik dat hij de geest heeft gegeven.
    Hoe weet ik dat zeker voordat ik hem weggooi of een nieuwe koop en die werkt dan niet.

  2. #2
    Skyline Club Member Power User R.J. Bijsterbosch's Schermafbeelding
    Registratie
    Sep 2011
    Locatie
    Woerden
    Berichten
    1.254

    Standaard

    je bent al met remreiniger in de weer geweest zeg je.

    Zit de vacuum leiding. (kleine slangetje) wel goed aangesloten. Deze moet na je gasklep zijn aangesloten. Dus niet op je intercooler piping. Anders werkt ie ook niet goed. Dan heb je geen drukverschil over de bov en de vacuum leiding.

    Heb je remreiniger op de afblaas opening gespoten bij stationair draaien. Reageert je motor daar op? Dan is ie lek.

    Wat je ook kan doen is gaan rijden en dan volgas optrekken (high boost) en in 1 keer abrubt van het gas. dus niet langzaam gas verminderen, maar gelijk van het gas af. Dan zou de klep open moeten gaan. Doet ie dat niet dan zit je klep vast. (maar je zegt dat je de klep kan induwen)

    Je kan ook een vacuum pompje aansluiten op de vacuumleiding en dan hier vacuum op creeren en dan eens gas geven. Je hebt dan een drukverschil over je bov en dan zou de klep open moeten gaan. De druk op je vacuumleiding is dan lager dan in je inlaattraject en dan zou de bov ook open moeten gaan.

    Een sequential bov bestaat uit 2 kleppen. Het kleine klepje moet je zo open kunnen drukken, maar de grote staat veel veerspanning op volgens mij. Die gaat moeilijker open.

    Je zou ook remreiniger in de vacuum aansluiting kunnen spuiten. reageert de motor daar op dan is je membraan lek.
    Laatst gewijzigd door R.J. Bijsterbosch; 13-05-17 om 08:05.

  3. #3
    Skyline Club Member Starter Prototype's Schermafbeelding
    Registratie
    Jun 2009
    Locatie
    Goes, zeeland
    Berichten
    979

    Standaard

    Even openhalen en controleren. Misschien zit er iets scheef of zit er viezigheid opgehoopd

  4. #4
    Member Beginner
    Registratie
    Jun 2016
    Locatie
    Geleen
    Berichten
    39

    Standaard

    Probleem gevonden
    Het kleine membraanpje zat los

    Bedankt voor de tips 👍🏻

  5. #5
    Skyline Club Member Power User R.J. Bijsterbosch's Schermafbeelding
    Registratie
    Sep 2011
    Locatie
    Woerden
    Berichten
    1.254

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rickerd Bekijk Berichten
    Probleem gevonden
    Het kleine membraanpje zat los

    Bedankt voor de tips ����
    Hoe ben je daar achter gekomen?

  6. #6
    Member Beginner
    Registratie
    Jun 2016
    Locatie
    Geleen
    Berichten
    39

    Standaard

    Had hem helemaal uiteen gehaald.
    En toen zag ik een membraan en de gewone afdichting
    Dat membraampje lag los in het huis
    Dus dat was wel makkelijk te zien
    Enkel het huisje krijg je niet uiteen
    Dus dat moet je met priegel werk terug erin duwen

  7. #7
    Skyline Club Member Power User R.J. Bijsterbosch's Schermafbeelding
    Registratie
    Sep 2011
    Locatie
    Woerden
    Berichten
    1.254

    Standaard

    Doet het ook weer of moet je een nieuw membaan erin zetten.

  8. #8
    Member Beginner
    Registratie
    Jun 2016
    Locatie
    Geleen
    Berichten
    39

    Standaard

    Tot nu toe werkt het gewoon...
    Maar ben er nog niet de weg mee op gegaan (enkel thuis in de garage getest)
    Membraan zat bij mij erin klikt (rubber flapje)
    Deze was er alleen uit gekomen
    Terug op de plaats geduwd, vast gezet en klaar

  9. #9
    Skyline Club Member Power User R.J. Bijsterbosch's Schermafbeelding
    Registratie
    Sep 2011
    Locatie
    Woerden
    Berichten
    1.254

    Standaard

    Mooi dat je het hebt opgelost. Scheelt weer een nieuwe kopen.

Onderwerp Informatie

Gebruikers die zit Onderwerp aan het lezen zijn

Er zijn momenteel 1 gebruikers dit onderwerp aan het lezen. (0 leden en 1 gasten)

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •