Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 t/m 10 van 14

Onderwerp: Installeren FIA kill-switch

  1. #1
    Senior Member Starter PascalGTR's Schermafbeelding
    Registratie
    Jan 2011
    Berichten
    405

    Standaard Installeren FIA kill-switch

    Hi,

    Voor Time Attack moet ik een kill switch installeren. Op zich geen moeilijke klus maar het heeft voor mij toch twee uitdagingen:

    1) Vanuit het zekeringskastje voor (bij koelvloeistof / ruitenwisservloeistof) wil ik twee dikke kabels naar binnen laten lopen richting de kill switch (geinstalleerd bij de bestuurdersairbag). Bij de rechterwielkast lopen kabels van / naar de binnenruimte. Gezien hiervoor bij mij al aardig wat kabels lopen worden twee dikke powerkabels teveel van het goede. Helaas is volgens mij bij de linkerwielkast geen ruimte voor kabels.

    Weet iemand een goede locatie om twee dikke stroomkabels naar binnen te voren? Na lang kijken nog niet iets geschikts gevonden. Een alternatief is om direct achterin de accu(+) kabel te onderbreken maar dat heb ik aardig wat dure kabel nodig

    2) De kill switch moet van buitenaf bereikbaar zijn bijvoorbeeld met een trekkabel (zie hieronder):


    Wat is een geschikte plek om deze kabel naar binnen te voeren (bijv via het parafaan) - alleen hier zie ik ook niet een standaardgat waardoor de kabel naar binnen kan?


    Wellicht heeft iemand hier ervaring mee?


    Thx,

    Pascal

  2. #2
    Skyline Club Member Skyline Freak smeck's Schermafbeelding
    Registratie
    Oct 2009
    Locatie
    Rotterdam
    Berichten
    3.841

    Standaard

    spec 2 is inderdaad een bitch om kabels naar binnen te krijgen.
    Als je wielkasten al vol zitten, zal je waarschijnlijk een gat moeten boren door je filewall om binnen te komen

  3. #3
    Senior Member Starter
    Registratie
    Oct 2007
    Locatie
    Bellingwolde
    Berichten
    251

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door pascalmannot Bekijk Berichten
    Een alternatief is om direct achterin de accu(+) kabel te onderbreken maar dat heb ik aardig wat dure kabel nodig
    Een laskabel (35mm2) kost ongeveer 5€ de meter en ruim voldoende voor de startmotor/dynamo. Dat is een heel erg flexibele kabel bedoelt voor hoge stromen (las apparaten).
    De meeste laswinkels kunnen daar gelijk de juist oogjes op knijpen en is dat ook gelijk klaar.

    Er bestaan ook (dure) relais (magneetschakelaars) die werken als nood/kill switch. Is dat mogelijk een optie?
    http://www.demon-tweeks.co.uk/motors...ttery-isolator
    Bij zulke relais hoef je alleen nog 2 dunne stuurdraadjes naar binnen te laten lopen.

  4. #4
    Senior Member Starter PascalGTR's Schermafbeelding
    Registratie
    Jan 2011
    Berichten
    405

    Standaard

    Thx voor de tips - ga er dit weekend nog eens goed naar kijken.

  5. #5
    Senior Member Starter PascalGTR's Schermafbeelding
    Registratie
    Jan 2011
    Berichten
    405

    Standaard

    De locatie van de kill switch als volgt opgelost. Werkt prima - kan er alleen zelf niet bij

    Kill switch in de achterbak


    Trekkabel


    Volgende uitdaging is ook de dynamo-stroom te onderbreken met behulp van de schakelaar. Zou ik dit het best kunnen doen met behulp van het contactslot?

  6. #6
    Senior Member Starter egel's Schermafbeelding
    Registratie
    Jun 2011
    Locatie
    Biddinghuizen
    Berichten
    773

    Standaard

    Beter kill je de massa. Massa schakelaar. En evt je benzine pomp. Dan slaat die zeker weten af.
    Voordeel: Zitten beide achter in. Massa draad van je pomp door lussen naar je massa schakelaar.

  7. #7
    Senior Member Starter PascalGTR's Schermafbeelding
    Registratie
    Jan 2011
    Berichten
    405

    Standaard

    Klaar - het originele aansluitschema gehanteerd.

    - De pluspool wordt onderbroken
    - De 'Ignition' wordt onderbroken (via zekering)
    - Eventuele restspanning in de dynamo wordt ontladen met behulp van een 4 Ohm, 20 Watt weerstand.

    Zie hier het resultaat - heel veel rode draden (moet nog tie-wrappen).


  8. #8
    Administrator Skyline Freak gijsje's Schermafbeelding
    Registratie
    Jun 2006
    Locatie
    Berkel Enschot, Noord-Brabant, Netherlands
    Berichten
    5.257

    Standaard

    Ik hoop voor je dat het goed genoeg is omdat je er zelf niet bij kan.
    Ik zou als ik jou ff een mail sturen naar de technische commisie om het na te vragen

  9. #9
    Senior Member Starter PascalGTR's Schermafbeelding
    Registratie
    Jan 2011
    Berichten
    405

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door gijsje Bekijk Berichten
    Ik hoop voor je dat het goed genoeg is omdat je er zelf niet bij kan.
    Ik zou als ik jou ff een mail sturen naar de technische commisie om het na te vragen
    Ja - snap je punt. Maar in het reglement staat niets over dat de berijder zelf ook de kill switch moet kunnen bedienen. Staat expliciet van buiten af.

  10. #10
    Senior Member Starter
    Registratie
    Oct 2007
    Locatie
    Bellingwolde
    Berichten
    251

    Standaard

    Ik zou een 2e trek kabel eraan zetten en die ergens binnen bevestigen.
    Dan is die bedienbaar van binnenuit en van buitenaf.

Onderwerp Informatie

Gebruikers die zit Onderwerp aan het lezen zijn

Er zijn momenteel 1 gebruikers dit onderwerp aan het lezen. (0 leden en 1 gasten)

Gelijkaardige Onderwerpen

  1. How To: Bee-R Rev Limiter installeren RB25DET
    Door playboy in forum How-to's en FAQ
    Reacties: 30
    Laatste bericht: 25-05-17, 09:47
  2. Probleem bij installeren kuipstoel
    Door PascalGTR in forum R33
    Reacties: 9
    Laatste bericht: 21-08-13, 23:26
  3. Radiateur Fan Switch HELP !!
    Door moiboy in forum Technical
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 24-02-13, 15:15
  4. How-to: oliekoeler monteren en installeren
    Door DJM in forum How-to's en FAQ
    Reacties: 16
    Laatste bericht: 10-05-09, 00:33
  5. Coilovers installeren
    Door Peter R32 in forum R32
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 18-07-07, 19:49

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •